Gondolj rám – Januárban jön Kern András új filmje

Nagyot dobbant a szívünk, mikor megláttuk a Gondolj rám című magyar dramedy stáblistáját és nem csupán azért, mert az általunk nagyra becsült Kern András a rendező és a főszereplő egyben, vagy mert olyan színészeket verbuvált össze, mint Eszenyi Enikő, Törőcsik Franciska és Rajhona Ádám. Lelkesedésünkben közrejátszott az a tény is, hogy a filmet a Kossuth-díjas operatőr, Ragályi Elemér fényképezte, a zenéért pedig Presser Gábor felelt. (Szabó Dániel írása a cinestar.hu-n.)

A Gondolj rám forgatókönyvét Vámos Miklós Halhatatlan című novellája alapján írta, amelyben Dr. Borlai (Kern András) rutinfeladatként fogja fel, hogy közli egyes pácienseivel a rossz hírt, miszerint már csak napjaik maradtak hátra, azonban egy napon kollégája vele közli ugyanezt. A doki erre furmányos tervet eszel ki: magára haragítja szeretteit, hogy ha megutálják, akkor majd könnyebben elengedik, ha eljő az idő. Törekvéseit siker övezi, azonban még mindig életben van, holott már alulról kellene szagolnia az ibolyát…

A Gondolj rám egy olyan sírva vigadós darab lesz, ami Kern Andrásra oly jellemző, természetesen megpakolva a kellő mennyiségű fekete humorral, egy nagy adag szellemességgel és egy hatalmas önismereti teszttel. A premier 2016. január 21.

Forrás: cinestar.hu